09/12/2022
HomeNovostiProfesionalno čišćenje tepiha u odnosu na „uradi sam“

Profesionalno čišćenje tepiha u odnosu na „uradi sam“

Tepisi – volimo ih imati u svojim domovima, ali održavanje čistoće često je dosadan posao. Kada tražimo rešenje za temeljnije čišćenje od naših usisavača, moramo da odlučimo da li ćemo angažovati profesionalca ili ćemo se sami baviti prljavštinom. Ovaj post na blogu će se baviti profesionalnim čišćenjem tepiha u odnosu na „uradi sam“ i šta treba uzeti u obzir prilikom upoređivanja između njih.

Da bi tepisi održavali zdrav izgled i dobro funkcionisali, proizvođači preporučuju da se tepisi duboko očiste svakih 12 do 18 meseci. Ovo se može promeniti u zavisnosti od količine prometa u vašem domu (ili poslovnim prostorijama).

Kada birate način čišćenja, želećete rešenje koje je isplativo i uzrokuje najmanje gnjavaže. Iznajmljivanje mašine za čišćenje tepiha može izgledati kao dobar posao. Dostupni u većini većih prodavnica  supermarketa, oglašavaju se kao jeftino i pristupačno rešenje za čišćenje tepiha. Međutim, kao što su mnogi naši kupci shvatili pre nego što su nas kontaktirali, to ne garantuje najbolje rezultate ili uvek dovodi do nižih troškova.

Evo nekoliko tačaka koje daju znatnu prednost  profesionalnom čišćenju tepiha u odnosu na samostalni rad

Efikasnost opreme
Bilo da su kupljene ili iznajmljene, domaće mašine za čišćenje tepiha nisu u stanju da se poklapaju sa mogućnostima profesionalnih mašina koje imaju vrhunsko ubrizgavanje, grejanje i usisavanje pare. Iznajmljivanje ili kupovina mašina za čišćenje tepiha takođe zahteva rad vode. Možda nije jasno koliko vode treba da koristite ili koliko hemikalija treba mešati.

Nema vlage
Namočeni tepisi dugo se suše. Proces isušivanja može dovesti do smanjenja vašeg tepiha dok se odvaja od zidova i podloge, kao i ostavljanja talasa na tepihu.  Svežinu koju povezujete sa nedavno očišćenim tepihom prikrivaće miris vlage . Angažovanjem profesionalca, garantovano će se brže sušiti (često i samo sat vremena nakon čišćenja), ostavljajući miris svežeg i izbegavajući trajna oštećenja koja mogu nastati usled loše ili pogrešno korišćenih mašina.

Štede vreme
Pored uštede vremena na procesu sušenja, kontaktiranje profesionalnog čistača tepiha oduzima i muku oko pronalaska rešenja. Razmislite o vremenu koje biste potrošili na istraživanje rizičnih kućnih hemikalija na mreži (susretali smo se sa mnogim horor pričama u kojima su kupci nehotice naneli trajnu štetu svojim tepisima nakon što su uradili „Uradi sam“ uklanjanje mrlja) ili odabiru odgovarajuće mašine za čišćenje tepiha i učenju kako iskoristi to. Mnoge reklamirane mašine za čišćenje tepiha ne uključuju troškove pokretanja – preporučujemo da nas kontaktiraju kupci koji žele da očiste samo tepihe što jeftinije, jer naša usluga čišćenja košta mnogo manje nego  iznajmljivanje mašine za čišćenje.

Rate This Article:
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.