09/12/2022
HomeNovostiKako čišćenje tepiha može koruistiti vašem zdravlju

Kako čišćenje tepiha može koruistiti vašem zdravlju

Profesionalno čišćenje ima brojne prednosti za vaš tepih (produžavajući vek trajanja tepiha, uklanjajući mrlje i poboljšavajući ukupan izgled sobe, da nabrojimo samo nekoliko njih!) – ali kako vam to donosi korist? Ili tačnije, vašem zdravlju.

Evo načina na koji čišćenje tepiha može koristiti vašem zdravlju …

Razni zagađivači, uključujući svakodnevnu prašinu i prljavštinu, kućn ljubimaci ,alergeni insekata, lako se zaglave unutar tepiha. Redovno izlaganje ovim zagađivačima nije dobro za bilo čije zdravlje, ali ljudi sa alergijama će verovatno biti pogođeni više od većine.
Domaći usisivači i obično dostupni proizvodi za čišćenje možda neće biti efikasni u uklanjanju tepiha od ovih zagađivača, dok profesionalni čistači tepiha koriste specijalne proizvode i opremu, dizajnirani za uklanjanje zarobljenih zagađivača.

Zbogom grinje
Grinje od prašine mogu biti nevidljive za ljudsko oko, ali i dalje nam mogu uzrokovati zdravstvene probleme.
Živeći u svojim tepisima i tapacirungu, grinje nisu prazne izjelice! Hrane se bilo čime Budući da su živa bića, ono što su grinje pojele na kraju postaje otpad. Ovo postaje još jedan zagađivač u vašem domu koji može izazvati alergije ako se ne ukloni.
Grinje od prašine uvek će biti prisutne u kući, ali njihov broj (i rizik od razvoja alergija) možete kontrolisati redovnim i temeljitim čišćenjem tepiha.
ČINJENICA: U približno jedno kvadratu tepiha može stati oko 100.000 grinja.

tepih servis novi sadBez plesni
Mnogo je načina na kojima vlaga može rasti na vašem tepihu – prolivena pića, ispuštene mrvice i zemlja sa dna cipela. Domovi skloni vlagi i visokom nivou vlažnosti takođe će imati problem stajanja vode koja se upija u vlakna tepiha i podsticanja rasta plesni.
Pored uklanjanja plesni , profesionalna usluga čišćenja tepiha uključuje i element za sušenje koji uklanja ostatke vlage i pomaže u sprečavanju pojave novih .

Bakterije
Zajedno sa uklanjanjem nečistoća, grinja i plesni, profesionalna usluga čišćenja tepiha takođe će se fokusirati na štetne bakterije koje vrebaju na vašim podovima i tapacirungu. Ovo je posebno važno za domove sa malom decom čiji imuni sistem još nije u potpunosti razvijen.

Dobro mirišem, osećam se dobro
Usisavanjem doma nećete ukloniti neprijatne mirise – samo efikasno uklanjanje prljavštine i bakterija ostaviće tepihe pune svežih mirisa. Profesionalno čišćenje takođe će poboljšati ukupan kvalitet vazduha u vašem domu, pomažući vam da lakše dišete i bolje spavate. Sve to može uticati na vaše raspoloženje. Zato pozovite tepih servis Novi Sad-Tirkiz

Rate This Article:
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.