09/12/2022
HomeNovosti4 Vrste tepiha i metode čišćenja

4 Vrste tepiha i metode čišćenja

Sintetički tepisi:

tepih servis novi sadSintetički tepisi se nalaze u skoro svakom domaćinstvu, jer su obilno dostupni na tržištu. Lako se održavaju i treba ih redovno čistiti jer se na takvim tkaninama brzo slegne prašina. Za čišćenje sintetičkih tepiha možete se obratiti jeftinom čišćenju tepiha u Novom Sadu,tepih servisu Tirkiz, jer je učestalost čišćenja velika. Takođe, metoda usvajanja za čišćenje sintetičkih tepiha obično uključuje metode hemijskog čišćenja ili čišćenja bez sapuna.

Vuneni tepisi:

tepih servis novi sadVuneni tepisi mogu lako razviti mrlje i prašinu, ali ne preporučuje se njihovo čišćenje vodom i sapunom. Vuna ima veliku sposobnost upijanja vode i potrebno joj je zauvek da se potpuno osuši. Zbog toga je za čišćenje vunenih tepiha bolje konsultovati se sa profesionalnim čistačem tepiha, jer oni bolje poznaju usvajanje pravih metoda čišćenja. Obično se metoda hemijskog čišćenja usvaja za brže i čišće tepihe.

Poliesterski tepisi:

tepih servis novi sadPoliester je jedan od oblika sintetičkih tkanina koji je već dugo jedan od najpopularnijih tepiha. Tkanina je poznata po tome što daje luksuzan osećaj i dostupna je u raznim bojama. Ovi tepisi su hidrofobni i otporni su na mrlje, ali nisu naročito izdržljivi, pogotovo kada se suše na suncu. Zbog toga ne biste trebalo da usvojite uobičajeni pristup čišćenja sapuna i vode za ovu tkaninu, a zadatak prepustite profesionalcima.

Berber tepisi:

tepih servis veternikBerber tepisi pružaju vam onaj uglađeni osećaj udobnosti kada ga nagazite, a sa ovom vrstom tepiha morate ga redovno čistiti, jer se taloženje prašine brzo događa. Predlaže se sedmično čišćenje usisivačem uz profesionalno dubinsko čišćenje nakon svaka tri meseca. Za čišćenje berber tepiha možete se odlučiti za uobičajeni metod vode i sapuna, ali budite oprezni sa ribanjem, jer to može oštetiti teksturu tkanine.

Zaključak:

Mi, Tirkiz tepih servis, pružamo najbolje usluge čišćenja tepiha u Novom Sadu. Sa našim iskustvom uživat ćete u luksuzu duboko očišćenih tepiha po neverovatnim cenama. Imamo neizmerno znanje o različitim tkaninama za tepihe i koristimo najnapredniju i najprikladniju tehnologiju i metode čišćenja. Dakle, da biste uživali u uživanju čistih tepiha u svojoj rezidenciji, slobodno koristite naše izvrsne usluge!

Rate This Article:
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.